donderdag 3 mei 2012

Bedevaart van Diest naar Scherpenheuvel op zondag 6 mei

H. Johannes Berchmans

Op 22 januari 1888 werd Johannes Berchmans heilig verklaard, volgend jaar dus 125 jaar geleden. Als voorbereiding op dit Berchmans-jaar is het een mooi gebaar om in de voetsporen van deze heilige te treden, die vaak zijn beslissingen aan Onze Lieve Vrouw van Scherpenheuvel toevertrouwde.

De bedevaart vangt om 12.00 uur aan met een plechtige H. Mis in de Sint-Sulpitiuskerk te Diest. Deze H. Mis wordt gecelebreerd in de buitengewone vorm van de Romeinse ritus (missaal 1962).

Na de Mis is er gelegenheid om de (meegebrachte) lunch te nuttigen. Daarna begint de voetbedevaart naar Scherpenheuvel. Daarbij wordt dezelfde weg gevolgd als Sint Jan Berchmans. Onderweg wordt enkele keren halt gehouden voor het rozenhoedje en onderricht.
Om 16.30 uur is er Lof in de basiliek van Scherpenheuvel.

Laten we Onze Lieve Vrouw van Scherpenheuvel en Sint Jan Berchmans aanroepen voor de jongeren en de gezinnen, opdat het geloof in Vlaanderen een nieuw elan mag krijgen en tot roepingen kan leiden tot het priesterschap en het religieuze leven. Alle inlichtingen en aanmelding (om alles praktisch in goede banen te leiden): mysterium.fidei@hotmail.com.

De geestelijke leiding is in handen van de eerwaarde paters Gert Verbeken SJM en Jos Vanderbruggen o.praem.


Geen opmerkingen:

Een reactie posten