dinsdag 20 december 2011

Bij het overlijden van mgr dr Luc De Maere


In Antwerpen is afgelopen zondag mgr dr Luc De Maere (55) overleden. Mgr De Maere, afkomstig uit Temse, was sinds 1996 pastoor van de Antwerpse Sint-Jacobskerk en werkte voor verscheidene kerkelijke rechtbanken. In 2006 werd hem de eretitel ‘Kapelaan van de paus’ verleend.
De uitvaartplechtigheid heeft zaterdag 24 december 2011 om 11 uur plaats in de kerk van Sint-Jacob de Meerdere aan de Lange Nieuwstraat in Antwerpen.

Mgr De Maere was een student van prof. dr Karel Van Isacker S.J. Bij diens 65-jarig priesterjubileum schreef mgr De Maere hem onder meer het volgende:

"Als oud-student van U heb ik steeds bewonderd dat U, eens met emiritaat, de spirituele U-bocht genomen hebt die U meende de juiste te zijn. U hebt aldus in al die jaren veel goeds gedaan door in het Vlaamse maanlandschap één van de weinige oasen te bieden aan het Godsvolk. Dominus retribuat!

Ik kan niet bij Uw jubileum aanwezig zijn, maar zal zeker bijzonder aan U denken in de parochiemis die ik zal celebreren in de Antwerpse Sint-Jacob, in de schaduw van de universiteit waar U zo lange jaren geleefd en gewerkt hebt."


Gebed
God, Die onder de apostolische priesters Uw dienaar Lucas met priesterlijke waardigheid hebt bekleed, geef, vragen wij, dat hij nu voor eeuwig in hun gezelschap mag worden opgenomen. Door onze Heer Jezus Christus, Uw Zoon, Die met U leeft en heerst in de eenheid van de Heilige Geest, God, door alle eeuwen der eeuwen. Amen.

Requiescat in pace


1 opmerking: