dinsdag 18 mei 2010

Fotoverslag feestelijke Hoogmis Onze Lieve Vrouw van Vlaanderen

Op zondag 9 mei 2010 werd in onze kapel in een feestelijke Hoogmis met assistentie van diaken en subdiaken gevierd dat het honderdvijftig jaar geleden is dat het beeld van Onze Lieve Vrouw van Vlaanderen werd gekroond door de pauselijk nuntius in België. Hieronder volgen enkele foto's van de feestelijkheden op deze dag. De celebrant is de zeereerwaarde hooggeleerde pater Karel Van Isacker S.J.

Het koor zong de gregoriaanse gezangen voor dit feest, die zijn opgesteld door Dom Pothier van de abdij van Solesmes. In een stampvolle kapel klonk tot slot het lied 'Liefde gaf u duizend namen' uit volle borst. Ook dit lied vierde een jubileum, het werd namelijk 100 jaar geleden geschreven bij gelegenheid van het 50-jarig jubileum van de kroning van het Mariabeeld.

De oude pater Van Isacker was overdonderd door de grote belangstelling. Meer dan honderd mensen hebben die zondagochtend de reis gemaakt naar de kapel in Niel-bij-As en naar Onze Lieve Vrouw. Jonge gezinnen, KSA'ers en ouderen hadden allen een zit- of staanplaats in de kapel gevonden.

De foto's zijn gemaakt door persfotograaf John Peters.


1 opmerking:

  1. Mooie foto's. Het waren echter geen scouts maar KSA'ers die aanwezig waren. Wij worden liever met de juiste naam betiteld :-)

    BeantwoordenVerwijderen